Συστατικά
2 χοιρινά κότσια με το δέρμα (3 κιλά)
2 κ.σ. κοφτές νοστιμιά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
δεντρολίβανο
θυμάρι
4 σκ. σκόρδο
πιπέρι
νερό
Για τη σάλτσα
300 γρ. μαγιονέζα
3 κ.σ. μέλι
1 ½ κ.σ. μουστάρδα Dijon
Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες βρασμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
θυμάρι
1 κ.γ. νοστιμιά
δυόσμο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα κότσια
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Βάζουμε το κάθε χοιρινό κότσι πάνω σε μία λαδόκολλα. Προσθέτουμε τη νοστιμιά, το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο, πιπέρι και μαρινάρουμε.
- Συγκεντρώνουμε όλα τα μυρωδικά κάτω από το κάθε κότσι. Κλείνουμε τις λαδόκολλες, τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και μεταφέρουμε το κρέας στο ταψί πάνω σε μία σχάρα.
- Ρίχνουμε λίγο νερό και ψήνουμε για 4 ώρες. Κάθε ώρα προσθέτουμε νερό στο ταψί.
- Ξετυλίγουμε το κρέας και το αφήνουμε να ψηθεί για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Για τη σάλτσα
- Σε ένα μπολ με μαγιονέζα προσθέτουμε το μέλι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
Για τις πατάτες
- Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο, τις πατάτες χοντροκομμένες, το θυμάρι, τη νοστιμιά και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα οι πατάτες.
- Όταν είναι έτοιμες τις μαρινάρουμε με λίγη σάλτσα μαγονέζας και προσθέτουμε δυόσμο.
Για το σερβίρισμα
- Τρυπάμε τις λαδόκολλες για να φύγουν όλα τα λιπαρά από το κρέας. Το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής. Σερβίρουμε με τη σάλτσα και τις πατάτες.