Υλικά για 4 άτομα:

  • 800 γρ. Χωριάτικο λουκάνικο
  • 300 γρ. Πράσινες πιπεριές (κέρατο)
  • 200 γρ. Πιπεριές Φλωρίνης
  • 100 γρ. Κρεμμύδι ξερό
  • 300 γρ. Ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. Ντοματοπολτό
  • 60 γρ. Ελαιόλαδο
  • 100 γρ. Ζωμό κότας ή νερό
  • 50 γρ. Κρασί λευκό
  • Αλάτι , Πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.σ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Χρόνος Προετοιμασίας : 15΄

Χρόνος Εκτέλεσης: 20΄

 

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Κόβεις τα λουκάνικα διαγώνια ροδέλα, τις πιπεριές διαγώνιες λωρίδες πλάτους 1 εκ. τα κρεμμύδια μισοφέγγαρο.
  2. Βάζεις λίγο λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζεις τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν χρώμα, τα βγάζεις και τα βάζεις σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Τσιγαρίζεις στο ίδιο σκεύος τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και αφού μαλακώσουν βάζεις τον ντοματοπολτό και τα λουκάνικα.
  4. Σβήνεις με κρασί.
  5. Βάζεις την ντομάτα, την ζάχαρη τον ζωμό κότας ή το νερό
  6. Αφήνεις να γλασάρει η σάλτσα στο τέλος βάζεις αλάτι και την πάπρικα.
  7. Τέλος πουδράρεις με μαϊντανό.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment