Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό ντομάτες περασμένες από χοντρό τρίφτη
  • 1 1/2 κιλό ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι βασιλικό ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • 250-300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο για το μείγμα και λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα κρεμμύδια, το μυρωδικά, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το λάδι.
  2. Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες (δεν πρέπει να έχουν πολλά υγρά) και ανακατεύετε, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμη, όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν σχετικά σφιχτός χυλός.
  3. Ζεσταίνετε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι και ρίχνετε κουταλιές από το χυλό. Τηγανίζετε τους ντοματοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές. Τους σερβίρετε ζεστούς, αφού τους στραγγίξετε σε απορροφητικό χαρτί.

Συμβουλή

Αν θέλετε, προσθέτετε στο μείγμα και ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment