Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κιμάς από μπούτι αρνίσιο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού Tabasco
  • 2 κουταλιές της σούπας κύμινο
  • 1 φρέσκια ντομάτα, (χωρίς φλούδες και σπόρους), λιωμένη
  • αλάτι, πιπέρι και κόκκινο πιπέρι
  • 1 αυγό (προαιρετικά)
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού γαλέτα (ή τριμμένη φρυγανιά)
  • Για το σερβίρισμα
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 4 πίτες αραβικές, λεπτές ή για σουβλάκι (έτοιμες ή σπιτικές)
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες (προαιρετικά)
  • 2 ντομάτες σε φέτες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε σε ένα μπολ τον κιμά, τα κρεμμύδια, το λάδι, το Tabasco, το κύμινο, την ντομάτα, το αυγό, τη γαλέτα και αλατοπίπερο. Ζυμώνετε όλα μαζί τα υλικά. Τα αφήνετε να μείνουν στο ψυγείο 1-2 ώρες.
  2. Πλάθετε μπιφτεκάκια μακρόστενα, όπως τα σουτζουκάκια, αλλά πιο μακριά και λεπτά. Τα ψήνετε στη σχάρα μέχρι να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
  3. Σερβίρετε τα κεμπάπ πάνω στις πίτες* προσθέτοντας τη ρόκα, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και το γιαούρτι. Το γιαούρτι, αν θέλετε, το πασπαλίζετε με πάπρικα απλή ή καπνιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment