Υλικά για 4 άτομα:
- 800 γρ. Χωριάτικο λουκάνικο
- 300 γρ. Πράσινες πιπεριές (κέρατο)
- 200 γρ. Πιπεριές Φλωρίνης
- 100 γρ. Κρεμμύδι ξερό
- 300 γρ. Ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.σ. Ντοματοπολτό
- 60 γρ. Ελαιόλαδο
- 100 γρ. Ζωμό κότας ή νερό
- 50 γρ. Κρασί λευκό
- Αλάτι , Πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.σ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χρόνος Προετοιμασίας : 15΄
Χρόνος Εκτέλεσης: 20΄
Εκτέλεση Συνταγής
- Κόβεις τα λουκάνικα διαγώνια ροδέλα, τις πιπεριές διαγώνιες λωρίδες πλάτους 1 εκ. τα κρεμμύδια μισοφέγγαρο.
- Βάζεις λίγο λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζεις τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν χρώμα, τα βγάζεις και τα βάζεις σε απορροφητικό χαρτί.
- Τσιγαρίζεις στο ίδιο σκεύος τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και αφού μαλακώσουν βάζεις τον ντοματοπολτό και τα λουκάνικα.
- Σβήνεις με κρασί.
- Βάζεις την ντομάτα, την ζάχαρη τον ζωμό κότας ή το νερό
- Αφήνεις να γλασάρει η σάλτσα στο τέλος βάζεις αλάτι και την πάπρικα.
- Τέλος πουδράρεις με μαϊντανό.