Θα χρειαστουμε
- 1.200 λαιμο χοιρινο χωρις κοκκαλο
- 1 πιπερια μετρια
- 1 ντοματα μετρια
- 1 κρεμμυδι μετριο
- 250γρ. κεφαλοτυρι
- 1 σακουλα ψησιματος ( προαιρετικα)
- αλατι
- πιπερι
- μουσταρδα
- Παιρνουμε τον ετοιμο κομμενο σε κυβους λαιμο χοιρινο και το μαριναρουμε με αλατι ,πιπερι, και μουσταρδα.
- Κοβουμε σε κυβους την πιπερια ,την ντοματα ,το κρεμμυδι , και το κεφαλοτυρι.
- Βαζουμε το κομμενο κρεας μεσα στην ειδικη σακουλα ψησιματος μαζι με τις κομμενες πιπεριες, ντοματες ,και το τυρι.( Αν δεν θελετε να χρησιμοποιησετε σακουλα ψησιματος , τοποθετηστε το κρεας και τα κομμενα λαχανικα με το τυρι μεσα στη γαστρα.)
- Κλεινουμε την σακουλα ψησιματος με το ειδικο κλιπσακι που θα βρειτε στην συσκευασια.
- Τοποθετουμε την σακουλα με το κλεφτικο μεσα σε ενα ταψακι η’ πυρεξ στο φουρνο.( χωρις νερο η’ λαδι στο ταψι)
- Ψηνουμε στους 180 βαθμους στο προγραμμα «πανω – κατω» για 2 με 2μιση ωρες.
- Τελος , μολις ψηθει το κλεφτικο κοβουμε την σακουλα με ενα ψαλιδι και αδειαζουμε το ετοιμο ψημενο φαγητο σε ενα μεγαλο μπολ η’ πυρεξ. Σερβειρετε με συνοδευτικο ρυζι . Καλη σας ορεξη!