Υλικά
1 χερακι αρνι , “σπασμένο” για φούρνο απ’ το χασάπη μας
4 – 5 σκελίδες σκόρδο
1.5 -2 κιλά πατάτες baby
2 κουταλιες σουπας απαλη μουστάρδα
1 μεγάλο ζουμερό λεμόνι στιμμένο (ή 1½ -2 μικρά)
100 ml ελαιόλαδο
λιγο θυμάρι – λιγη ριγανη
4 – 5 πρέζες αλάτι & φρεσοκτριμμένο πιπέρι
1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180ºC με αέρα. Αν ο φούρνος δεν διαθέτει αέρα, απλά θα πάρει επιπλέον περιπου μισή ώρα στο ψήσιμο .
2. Τριβουμε το αρνακι μας και απ τις δυο πλευρες με λεμονι .Το αλατοπιπερωνουμε ,βαζουμε λιγο θυμαρι και ριγανη . Το τρυπαμε με ενα μαχαιρι σε μερικα σημεια και τοποθετουμε 2-3 σκελιδες με σκορδο και το βαζουμε στο ταψι.
3..Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί και τις αλατοπιπερωνουμε. Σε ενα σεικερ βαζουμε την μουσταρδα , το λαδι , λιγο θυμαρι , λιγη ριγανη και το χτυπαμε πολυ καλα μεχρι να γινει κρεμωδες .Επειτα το περιχυνουμε πανω στις πατατες.
5.Bάζουμε το ταψί στο φούρνο. Μετα απο 1μιση ωρα περιπου ανακατευουμε τις πατατες γυριζουμε το αρνακι και το αφηνουμε για αλλη μια ωρα περιπου . Δεν το βγάζουμε πριν να δουμε ότι είναι τραγανό, και η πέτσα έχει πάρει βαθύ μελί χρώμα ενώ το κρέας είναι σκούρο καφέ.
Τοσο ευκολα και τοσο απλα !! Καλη σας ορεξη!!!